AKSARAY / ORTAKÖY - Ortaköy Şehit Rifat Kahyaoğlu Anadolu Lisesi

Mrt

Her yıl düzenlenen ''18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü '' programı bu yıl okulumuz tarafından düzenlendi.

18 Mart Çanakkale Zaferi, geçmişi şan ve şerefle dolu yüce milletimizin bütün zorlukların üstesinden gelerek yeniden şahlandığı, tüm dünyaya "Çanakkale Geçilmez!" dedirttiği unutulmaz zaferdir. Çanakkale Zaferi'nin 109. yıl dönümünde, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere Çanakkale'de destan yazan kahramanlarımızın, bugünün Türkiye'si için canını hiç düşünmeden feda ederek makamların en yücesine kavuşan tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz.

Davetliler tarafından büyük bir beğeni ile izlenen programımızda emeği geçen öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Mrt

1-7 Mart deprem haftası olması münasebetiyle Aksaray il genelinde aynı saatte ortak deprem tatbikatı gerçekleştirdik. Tatbikatımız sorunsuz bir şekilde sona ermiştir.

Ock

Eğitim öğretim faaliyetlerinin değerlendirmesi amacıyla gerçekleştirilen İl Ziyaretleri Programı kapsamında Genel Müdürümüz Sayın Emir Hasan ARSLANTAŞ, İzleme ve Değerlendirme Daire Başkanımız Sayın Fatih ÖZDEMİR, Aksaray İl Milli Eğitim Müdürü Sayın Metin ALPASLAN,İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Raşit Şahin,Şube Müdürlerimiz Osman Şekerci ve Ramazan Duman ile birlikte  okulumuzu ziyaret ettiler.

İbn-i Sina Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi idareci ve öğretmenlerinin de katıldığı öğretmenler odası buluşmalarını okulumuzda yapan sayın Genel Müdürümüz öğretmenlerimizin görüş ve isteklerini aldı.

Ara

Her yıl 12.sınıf öğrencilerimizle düzenlemiş olduğumuz kahvaltı etkinliğini gerçekleştirdik.

Okulumuz 12.sınıf Öğrencilerinin YKS sınavı öncesinde motivasyonlarını artırmak ve onları sınav stresinden biraz olsun uzaklaşmak için öğrencilerimizin kendi hazırladıkları ürünler ile kahvaltı etkinliği düzenledik. Son derece eğlenceli geçen etkinlik için emeği geçen öğrenci ve öğretmenlerimize teşekkür ederiz.

Ara

Dilimizin Zenginlikleri Projesi, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından başlatılan bir projedir. Bu projenin amacı, öğrencilerin dilimizin zenginliklerini tanımasını, kültür taşıyıcısı olan sözcüklerimizle buluşmasını, buna bağlı olarak da dili iyi kullanmasını ve düşünce dünyasını geliştirmesini sağlamaktır.                        Dilimizin Zenginlikleri Projesi, 2023 yılında başlatılmış ve tüm ilköğretim ve ortaöğretim okullarını kapsamaktadır. Proje kapsamında, okullarda yapılacak söz varlığını zenginleştirme çalışmaları ile öğrencilerin dil bilincini geliştirmeye ve Türkçeyi daha iyi kullanmalarına katkı sağlaması bakımından önemli bir projedir.

Ekm

2023-2024 Yılı Okul Aile Birliği Toplantısı velilerimizin yoğun katılımı ile gerçekleştirildi.Toplantıda okul müdürümüz Namık ALTINPINAR tarafından velilerimize okulumuz ve bu yıl yapacağımız çalışmalar hakkında bilgilendirme yapıldı.

Ekm

13 Ekim Dünya Afet Riskinin Azaltılması Günü etkinlikleri kapsamında okulumuzda deprem ve tahliye tatbikatı gerçekleştirdik.

May

Sevgi söze dolarsa dua olur, dua Allah´a ulaşırsa nur olur, aynı yolda birleşen dualarımızın nur´a dönüşüp Rabbimize ulaşması dileği ile Ramazanınız Mübarek Olsun.

Nis

Aksaray sosyal hizmetler müdürlüğü iş birliğiyle okulumuza medya okur yazarlığı ve bilinçli teknoloji kullanımı konusunda seminer verildi.

Mrt

Okulumuzda 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri anma programı düzenlendi. Programda şehitlerimiz adına saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından, Çanakkale Destanı ile ilgili belgesel izletildi. Ardından öğrencilerimizin hazırlamış olduğu şiir gösterisinin sunulmasıyla, programda duygu  dolu anlar yaşandı.

Mrt

2.dönem sınav  programi açıklandı.  Öğrencilerimiz sınav tarihlerine aşağıdaki resimden ulaşabilirler.

Mrt

Okulumuzda yangın tatbikatı yapıldı.

Ock

Okulumuz ogrencilerinden buyuk onur...Ogrencilerimizden Kübra Eroglu Peygamberimiz ve genclik kompozisyon yarışmasında 3.lük, Talip Dag ise 10 Kasım şiir dalında 1.lik,elde etmislerdir.Bizde Anadolu ailesi olarak basta ogrencilerimizi ve emegi gecen ogretmenlerimizi tebrik ediyoruz.

Ock

Okulumuz ilce sporlarinda voleybol dalinda 3.oldu...Basarida emegi gecenleri tebrik ediyoruz...

Kas

Kısıtlı öğrenci kadrosuna rağmen futsal müsabakalarına katılarak ilçede ses getiren futsal takımımızı tebrik ediyoruz.